メインコンテンツにスキップ

Online Content Specialist - Copywriter SEO

Haarlem, Netherlands - 勤務地を探す マーケティング & コミュニケーション フルタイム
求人に応募する

職務記述書

A day in your life with us

We zijn bij IKEA Nederland op zoek naar een fulltime SEO copywriter die ons team een jaar komt versterken. Wil je met jouw schrijftalent bijdragen aan een betere vindbaarheid van onze woonoplossingen? Maak impact en bied elke dag 1000-en bezoekers de beste digitale winkelervaring.

Als copywriter maak je deel uit van het Marketing Communicatie team binnen de afdeling Marketing. Ook ben je onderdeel van het cross-functional online team, waar alle online specialisten samenwerken. Je zorgt voor de content op IKEA.nl met als aandachtsgebied SEO copywriting. Samen met de SEO Specialist analyseer, beoordeel en implementeer je SEO-veranderingen binnen de digitale kanalen. Van de 4 collega Online Content Specialisten ben jij degene die ervoor zorgt dat bij de creatie van content SEO-optimalisatie de juiste aandacht krijgt.

Je schrijft informatieve en commerciële teksten gericht op specifieke keywords, optimaliseert metateksten en metadata. Je creëert organic verkeer middels SEO. Wanneer klanten online naar een woonoplossing zoeken, zorg je dat ze bij IKEA uitkomen. Hierbij is het belangrijk dat je aandacht hebt voor details en time management.

Our team within IKEA

Kan je het je voorstellen? IKEA begon ooit als klein postorderbedrijf in Älmhult, een Zweeds dorp op het platteland. Tegenwoordig vind je ons in 63 landen met een uniek assortiment. Werken bij IKEA, betekent werken in een wereld aan ideeën. Een wereld die door onze eigen collega’s wordt omschreven als een werkplek waar iedereen welkom is en je jezelf kan zijn. Waar we met elkaar het verschil maken voor zoveel mogelijk mensen en de planeet. Maar ook een werkplek waar je zelf je carrièrestappen bepaalt en waar veel ruimte is voor jouw praktische creativiteit en ideeën. En dat alles terwijl je werkt in een fijn en divers team met collega’s die altijd voor je klaarstaan en je helpen wanneer dat nodig is.Heb je een passie voor woninginrichting en sta je te trappelen om jezelf en IKEA verder te ontwikkelen? Dan maken we graag kennis met je wanneer je ook beschikt over de volgende vaardigheden:

- Een afgeronde opleiding Communicatie/Journalistiek of verwante richting,
- Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift,
- Een passie voor schrijven en redigeren,
- Ervaring met SEO copywriting heeft onze voorkeur,
- Kennis van hoe je een bepaald publiek online aanspreekt,
- Zelfstandig in het indelen van je werk en coördineren van meerdere projecten tegelijkertijd.

Good for the planet and for you

Wat we vandaag doen, gaan we morgen weer iets beter doen. Want samen zorgen we voor de mens en het milieu. En IKEA zorgt ondertussen ook goed voor jou. Wat bieden wij:

- Een contract voor bepaalde tijd (1 jaar) voor 38 uur per week (36 uur is bespreekbaar)
- De functie is ingedeeld in IPE 50 (schaal conform IKEA CAO)
- Een 13e maand en 8% vakantiegeld. Deze worden standaard in december en mei uitbetaald, maar je kunt er ook voor kiezen om deze maandelijks te ontvangen.
- Een collectieve bonusregeling. Deze wordt jaarlijks vastgesteld en bedraagt maximaal 150% van je bruto maandsalaris.
- Reiskosten voor het openbaar vervoer worden 100% vergoed. Woon je binnen een straal van 5 tot 20 km van de IKEA-vestiging? Dan kun je ook kiezen voor een leasefiets. Reis je toch met de auto? Dan krijg je een tegemoetkoming in de reiskosten tot maximaal 200 euro per maand.
- 15% personeelskorting bij alle IKEA-winkels in Nederland.
- Diverse regelingen die passen bij jouw persoonlijke situatie. Denk hierbij aan transitieverlof en gelijk (100% doorbetaald) geboorteverlof ongeacht de samenstelling van je gezin. Ook mag je de in Nederland geldende feestdagen met niet-christelijke feestdagen ruilen. En elke winkel heeft een stilte-/gebedsruimte.

Kom werken in een wereld aan ideeën!

Geinteresseerd? Solliciteer dan voor 29.09. Heb je nog vragen? Over de vacature of de sollicitatieprocedure? Laat het Nedim Cengic - Senior Recruiter, weten via nedim.cengic@ingka.ikea.com